Bij Alzheimer op schoot. Verstand van dementie.

Voor familieleden en mensen met dementie zelf die zich in de ziekte willen verdiepen. Met een pleidooi voor het inschakelen van een coach als professionele steun in de rug. (paperbackversie)

Gepubliceerd door: Stad Mechelen

Dementie zorgt ervoor dat je de greep op je leven geleidelijk kwijtraakt. De patiënt levert vaak een gevecht tegen verlies van controle en veiligheid. Uiteindelijk een gevecht tegen de bierkaai, met grote gevolgen. Vooral voor degene die het treft, maar ook voor de partner, het gezin, de familie en de vrienden- en kennissenkring.

Tegenwoordig willen familieleden maar ook mensen met dementie zelf zich verdiepen in de ziekte. Er komt immers heel wat op je af. Dan is het maar beter om over zaken te hebben nagedacht en gesproken. Je leven wint aan kwaliteit als je niet steeds achter de feiten hoeft aan te hollen. Dit boek helpt daarbij.

Als patiënt en familie kun je naast kennis en inzicht veel baat hebben bij een professionele steun in de rug. Zo pleit Bère Miesen voor het vroegtijdig inschakelen van een coach die de opties kent, helpt te anticiperen op de ontwikkeling van de ziekte en op de gevolgen daarvan, en de weg weet in de wereld van zorg en welzijn.

Details van boek:

Titel: Bij Alzheimer op schoot. Verstand van dementie.

Auteur: Bère Miesen

Uitgever: SWP

Datum: 2021-10-01

ISBN: 9789088501425

Prijs: 18

Ga naar website