Nobi lamp

Valdetectie en -preventie

Gepubliceerd door: Stad Mechelen

Dankzij de slimme lampen van Nobi kan je langer zorgeloos zelfstandig thuis blijven wonen. Nobi merkt op wanneer je valt en vraagt of alles in orde is. Als dat niet zo is, belt ze een familielid of een van jouw vertrouwde contacten. Via de lamp kom je met hen in contact zodat zij je gerust kunnen stellen dat er hulp onderweg is. Indien nodig, opent Nobi zelfs de voordeur zodat je nog sneller geholpen wordt. Nobi herstelt op die manier jouw zelfvertrouwen en zorgt voor gemoedsrust. Niet alleen bij jou, maar ook bij je familie. Zo maakt Nobi het mogelijk langer, veilig en gelukkig thuis te blijven wonen.

Waar zorgt Nobi nog voor?

Valpreventie Wanneer je recht gaat zitten op bed doet Nobi zachtjes het licht aan om te voorkomen dat je gedesori├źnteerd raakt. Nadat je volledig rechtstaat verlicht de lamp je pad.

Slaap rapporten Nobi exporteert slaap rapporten, zodat veranderingen in gewoontes vroeg opgemerkt kunnen worden.

Krijg je graag eens een demonstratie. Dit kan bij het inloophuis Dementie 't moNUment, Lijsterstraat 2, 2800 Mechelen. We geven ook de nodige uitleg en advies.

In onderstaande video getuigt Vivianne over haar rol als mantelzorger voor haar man bij wie jonge dementie werd vastgesteld. Ze legt uit hoe technologie als Nobi hen kan helpen om zo lang mogelijk samen thuis te blijven. Ook schepen Rina Rabau Nkandu vertelt over de rol die de stad Mechelen wil spelen voor mensen met dementie.

Getuigenis Vivianne

Wil je je ervaring met technologie delen op het platform? Contacteer ons!