Inloophuis Dementie

Het Inloophuis Dementie is er voor iedereen die vragen heeft rond dementie. Kom langs voor informatie, een babbel of een kop koffie.

Gepubliceerd door: Stad Mechelen

Inhoud aangeleverd door: Stad Mechelen

Voor wie?

Ben je mantelzorger voor iemand met dementie? Heb je het gevoel dat er iets niet pluis is bij jezelf of bij iemand uit jouw omgeving? Of heb je gewoon interesse voor het thema? Dan ben je zeker welkom in het Inloophuis Dementie.

Wat?

Het aanbod van het Inloophuis is gratis:

Ondersteuning en doorverwijzing

  • Bespreek jouw verhaal of jouw hulpvraag met een professionele medewerker die de juiste informatie geeft of je op maat doorverwijst.
  • Maak een afspraak via dementievriendelijk@stad.gent of 0478 93 25 73.

Informatie op maat

  • Grasduin in folders en brochures die gratis te verkrijgen zijn in het Inloophoekje. Daar kan je altijd terecht van dinsdag tot vrijdag van 10 u. tot 17 u. (tijdens de openingsuren van het Koffiehuis Kaffie is Kaffie).

Activiteiten

  • Elke maand is er een activiteit of een lezing in het Inloophuis Dementie waaraan je gratis kan deelnemen. Geef wel een seintje vooraf voor een vlotte organisatie.
  • Voor het aanbod van lezingen en activiteiten kan je de folder raadplegen onderaan deze webpagina. Je vindt ze ook op de Facebook-pagina van Dementievriendelijk Gent, bij de evenementen.

Details van website

Titel: Inloophuis dementie

Auteur: Stad Gent

Ga naar website

Misschien ook interessant

Boek
Brood en bomen. Dementie uitgelicht. Een boek met luchtige en minder luchtige verhalen over communicatie tussen mensen met dementie en hun familie en mantelzorgers. Over mislukkingen, valkuilen en successen, met boordevol praktische tips, en aandacht voor zingeving. Oct 25, 2021
Boek
Ik, jij, samen mens. Een referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor personen met dementie. Een integraal referentiekader voor de kwaliteit van leven, wonen en zorg van personen met dementie. Voor alle zorgvoorzieningen die met mensen met dementie en hun mantelzorgers in contact komen. Oct 25, 2021
Boek
Langer thuis met dementie. De (on)mogelijkheden in beeld. In dit boek staan de verschillende manieren centraal waarop we mensen met dementie kunnen ondersteunen om zelfstandig thuis te wonen, zoals psycho-educatie, een goed samenspel van ambulante hulpverlening of technologie en woningaanpassingen. Oct 25, 2021
Boek
Dementie. De essentie. De belangrijkste info over dementie overzichtelijk bij elkaar, vanuit het perspectief van mensen die beroepsmatig zorgen voor personen met dementie en hun mantelzorgers. Oct 25, 2021